Banner Default Image

Date 13 August 2021

Al weken vraag je jezelf af, wie schuilt er nu achter het Genkse selectiekantoor, ENITEQ. Zeg nu zelf, hoe fijn zou het zijn om in het hoofd te kruipen van de business manager van het bedrijf. Wel, dat doen we vandaag samen tijdens het interview met Ine Hendrix. 
Hi Ine, bedankt om tijd te maken voor dit gesprek. Laten we er meteen invliegen want het is enorm druk bij jullie op het kantoor heb ik gehoord.
Ine, als dit jouw sollicitatiegesprek zou zijn, hoe zou je jezelf voorstellen?

“Ik ben Ine, de business manager van het Genkse selectiekantoor, gespecialiseerd in technische professionals, ENITEQ. 10 Jaar geleden begon mijn carrière bij een groot Belgisch interimkantoor. Als carrière consulente werkte ik op de afdeling construct. Hier zorgde ik 8 jaar lang voor plaatsingen van arbeiders binnen het vakgebied bouw. Na 8 jaar was het tijd voor een kanteling in mijn carrière. 

Van mijn passie voor technische beroepen wou ik geen afscheid nemen. Daarom was een shift van arbeiders naar bediende in de bouw snel gemaakt. Ik startte voor mijn voormalige werkgever het eerste kantoor voor bediende profielen in de bouw in Limburg op. Vrij snel voelde ik aan dat er nog steeds een groot markt, en dus ook, groeipotentieel was. 

Na een half jaar werd één kantoor, twee en nog niet veel later kwam er zelfs een derde kantoor bij. Door goed te blijven luisteren naar de bedrijven en de markt te blijven analyseren viel er mij een nieuwe opportuniteit op. Office profielen binnen de bouw. Vaak kreeg ik te horen dat er een hoge nood was aan boekhouders en administratief bedienden binnen de bouw. Zo gezegd zo gedaan. Het eerste office kantoor in de bouw werd gelanceerd. 

Maar om op je initiële vraag te antwoorden zou ik mezelf dus omschrijven als iemand zeer leergierig en ondernemend (lacht).”

Dat is nogal een indrukwekkend parcours om binnen 2 jaar af te leggen. Uiteindelijk heb je het bedrijf verlaten om ENITEQ op te starten, hoe maak je die keuze?

“De ondernemingsdrang sleurde ik al een heel lange tijd met mij mee. Ik had net twee zeer bewogen jaren achter de rug én toch was mijn honger niet te stillen. Op dat moment wist ik gewoon dat ik er voor moest gaan. Ik heb dit dan ook op dezelfde manier uitgelegd aan de CEO. Zij zag mijn ambitie en steunde mijn beslissing dan ook met volle overtuiging.

Zo startte ik op 1 februari 2021 in Genk met het eerste nichekantoor voor technische bediende profielen, ENITEQ.”

Wat is er dan zo anders aan ENITEQ?

“Bij mijn vorige werkgever lag de focus uitsluitend op bouwprofielen. Bij ENITEQ verzorgen we deze zeker ook maar hier ligt onze focus er niet op. Het expertise gebied van ENITEQ gaat een stukje verder dan bouw, maar het blijft wel binnen de technische bediende profielen. 

Daarlangs ligt onze focus ook beduidend meer op persoonlijke aanpak. Wij werken één op één en houden alle procedures graag kort. Dit is iets waar wij zowel voor streven langs kant van de werkzoekende (korte sollicitatieprocedures) als langs de kant van de werkgevers (kwaliteit boven kwantiteit). Een vlotte, snelle en transparante communicatie is key. Hier staan wij dan ook ondertussen voor bekend.”

We zijn nu een half jaar na de officiële start van ENITEQ op 1 februari 2021. Op welke verwezenlijken kijken we terug, op wat ben je het meest trots?

‘Ik ben het meest trots op het feit dat we onze stempel hebben kunnen drukken in de regio Limburg. Als het gaat om het zoeken naar een werknemer of werkgever in de sector van technische bedienden vinden mensen al snel de weg naar ENITEQ. Het feit dat wij zo gespecialiseerd zijn in deze doelgroep trekt zowel werknemers als werkgevers duidelijk aan.’

Wat is je doel na 1 jaar ENITEQ?

“We willen alles stap per stap doen. Eerst wil ik er voor zorgen dat ik een vast, volledig ingewerkt team heb hier in Genk en dat de interne procedures lopen als een geoliede machine. Want zoals ik al eerder aanhaalde: kwaliteit boven kwantiteit.

Het doel daarnaast is natuurlijk om te groeien en verschillende kantoren te openen.”

Wat is je doel na 10 jaar ENITEQ?

“Ik heb een enorme passie met Limburg omdat ik hier zelf geboren en getogen ben. Én er is nog steeds een zeer groot marktpotentieel hier in Limburg. Dus de eerste jaren is het een droom om hier in Limburg een paar extra kantoren te openen. Maar als we spreken over 10 jaar dan durf ik toch wel te zeggen dat ik meerdere kantoren over Vlaanderen wil.”

Ine, je bent duidelijk een go-getter, bedankt voor dit interview. Denk jij nu zelf ook: ‘Hey, in die mind-set kan ik mezelf ook wel vinden’? Bekijk dan zeker de vacature voor uitzendconsulent(e) bij ENITEQ.
Deel dit artikel